Setmana Europea de Reducció de Residus

El nostre centre ha estat seleccionat per fer un seguit d’activitats que ajudin a conscienciar l’alumnat de la necessitat de reduir els residus que produïm.

Per aquest motiu, des de la comissió d’Escoles Verdes de l'Institut Jaume Huguet hem fet incidència en dos temes: la reutilització d'objectes i el compostatge de la matèria orgànica.

Pel que fa al primer tema, el 23 de novembre vam fer el 1r Mercat d'Intercanvi entre l'alumnat de 1r cicle d'ESO, per donar una segona vida a alguns dels objectes que ja no utilitzem: llibre, roba, música, joguines, etc. El Mercat ja s’havia començat a preparar el 17 i 18 de novembre: es van recollir un munt d’objectes a l’hora del pati. Cal destacar que aquesta activitat va ser un èxit ja que que els alumnes de 1r i 2n d'ESO hi van participar amb moltes ganes, tal com podeu comprovar en les fotografies.

 

INTERCANVI

 

Un dels principals protagonistes de l'organització del Mercat ha estat el Comitè Ambiental format pels alumnes Aimée da Silva, Andreu Montserrat, Ariadna Domènech, Daniel Garrancho, Ferran Amill, Laia Pena, Lucía M del Pozo, Nil Giné, Jesús Romero, Anna Batet, Miguel Pérez i Janury Escobar; des d’aquest espai els agraïm la col·laboració.

Pel que fa al segon tema, el del compostatge, estem recollint la matèria orgànica generada a la cantina de l'Institut, la pesem i la portem a compostar al compostador que tenim instal·lat a l'Institut. Així podem saber de forma aproximada la matèria orgànica que generem durant una setmana i evitem que vagi a l'abocador.

La fracció orgànica és un dels residus menys reciclats en la nostra societat, la qual cosa sap greu, ja que és un residu totalment reciclable i molt útil ja que, gràcies a l’adob que se n’obté, podem tornar a la terra (conreus, horts, etc) el que la terra ens ha donat en forma d'aliments.

Un cop acabada aquesta setmana de prevenció de residus, continuarem recollint la matèria orgànica de la cantina un dia a la setmana, els dimarts amb els alumnes de l'optativa de l'hort.

Comissió Escoles Verdes

 

INTERCANVI 2