El curs 22-23 l'Institut va participar en el projecte de ciència ciutadana RITME NATURA, que estudia els efectes del canvi climàtic sobre la natura a través de l'observació fenològica. Es tracta d'un projecte que busca la col·laboració d'entitats, escoles i ciutadania en general; està impulsat per entitats i centres de recerca com el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'ONG SEO/BirdLife, l'associació Institut Català d’Ornitologia (ICO), entre d'altres.
El curs passat set centres ens vam incorporar al projecte, i des del CREAF ens van fer l'acompanyament i assessorament durant tot l'any. Nosaltres som el punt d’observació més meridional del territori.
L'alumnat de l'optativa de 1r de Batxillerat Reptes Actuals de Biologia i Geologia van fer sortides de camp cada dilluns dels mesos d'abril i maig i, sobretot, van recollir dades d'espècies invasores del torrent de Sant Pou i de l'entorn més proper al centre.
L'alumnat de l'optativa de 3r d'ESO Descoberta de l'entorn van fer una primera presa de contacte amb l’app, i van recollir dades només un dia; part de l'alumnat de 1r d'ESO també en va recollir en una sortida que van fer al torrent de Sant Pou.
Aquest curs l'alumnat del centre seguirà observant els canvis en el nostre entorn i contribuint amb les seves dades en aquest projecte.
Per a més informació podeu consultar la web https://www.ritmenatura.cat/