L’acte, presidit pel director de l’Institut, comptà amb l’assistència i la participació de tot l’alumnat d’FP de grau mitjà, de tot el professorat que imparteix docència als cicles formatius i també d’un representant de les empreses col·laboradores.
Després de la benvinguda que van donar els alumnes que conduïren l’acte, es lliuraren els diplomes als dos millors alumnes de cada curs, tant de primer com de segon. A continuació es van presentar els projectes que s’estan duent a terme. El primer va ser l’FP dual, que fou explicat per Pere Marc Franquet, responsable de formació i millora contínua de l’empresa SCA, una de les empreses col·laboradores. Durant la seva intervenció, destacà la importància de la col·laboració entre escoles i empreses per millorar la formació i la preparació tècnica de l’alumnat. Franquet va lliurar diplomes als tutors de l’alumnat de formació professional de grau superior que es graduarà enguany en la modalitat dual.
Després es va projectar un vídeo explicatiu del projecte InnovaFP, un projecte que serveix per aproximar els alumnes a les empreses. Amb aquest projecte, els alumnes poden posar en pràctica el que han estat aprenent a l’institut, i l’empresa se’n beneficia ja que utilitza allò que fa l’alumnat. El director també va lliurar un diploma de reconeixement a l’alumnat que ha participat en aquest projecte durant el curs.
Un altre projecte que es va explicar fou l’Erasmus+, que possibilita les pràctiques a l’estranger. És un projecte subvencionat per la Unió Europea i les beques només són per als alumnes que acreditin uns requisits determinats. L’any passat cinc alumnes dels cicles de mecanització i soldadura van anar a Valguarnera (Itàlia) durant un mes a fer pràctiques en un taller. L’experiència va ser molt bona i enguany l’Institut ha rebut 6 beques més, que serviran perquè alumnes de Cures Auxiliars d’Infermeria, Comerç, Informàtica, Mecanització i Soldadura puguin completar les seves pràctiques a l’estranger.
Abans de lliurar les orles, es va fer un reconeixement a tot el professorat, en forma de fotografia. En representació del professorat, la tutora de segon curs de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, Anna Gené, va adreçar als assistents unes emotives paraules durant les quals recordà la seva etapa com a alumna de l’Institut i resumí el dia a dia de la tasca docent a la formació professional; alhora, aprofità per agrair el compromís de les empreses col·laboradores amb el centre.
Finalment, el director lliurà les orles a l’alumnat que finalitza els estudis i que forma la 90a promoció de l’Institut Jaume Huguet, una Escola que durant tots aquests anys ha format ja més d’onze mil alumnes, proporcionant-los un futur professional i personal. El director va adreçar unes paraules de cloenda en què destacà la importància de l’actitud personal davant la vida i davant la feina, i desitjà molta sort i felicitat per a tothom.
Després de la part acadèmica de l’acte, començà la part lúdica, amb el sorteig de 5 pals de selfie mitjançant una aplicació informàtica que generava números aleatoris; a continuació es van fer competicions esportives, photocall i un piscolabis que posà fi a la festa.
En resum, podem dir que fou un acte entranyable que volia reconèixer la tasca d’alumnat i professorat durant tot aquest curs, i que aporta el gra de sorra a l’hora de continuar prestigiant i impulsant la formació professional.