Certificats de professionalitat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

2021 10 06 anunci curs socA partir del 18 d'octubre, l'Institut incorpora a la seva oferta educativa dos certificats de professionalitat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), un que permet accedir al carnet d'instal·lador electricista i un altre que està especialitzat en el camp del manteniment mecànic.

Ambdós certificats estan adreçats majoritàriament a les persones en situació d’atur, que són demandants d’ocupació i es troben inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya i també a treballadors ocupats. La selecció de l’alumnat es realitza de forma conjunta per part de l'Institut i l'Oficina del SOC de Valls. Les inscripcions es poden fer a la secretaria de l'Institut Jaume Huguet fins al dia 15 d'octubre.

  • El Certificat de professionalitat és el document oficial que acredita les competències professionals i que garanteix que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.

  • Tots els certificats de professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball. La superació d’aquest mòdul de pràctiques és imprescindible per obtenir el certificat de professionalitat, si bé hi ha l’opció d’obtenir l’exempció d’aquest mòdul.

  • Els certificats de professionalitat són vàlids a tot el territori espanyol i, a més, la normativa europea  permet el reconeixement de les qualificacions professionals acreditades a la Unió Europea, de manera que faciliten la mobilitat geogràfica.

  • Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals encara que, de manera excepcional, pot haver-hi certificats que acreditin només una part de la qualificació.  

  • Podeu accedir a sol·licitar informacions d’aquestes formacions al cercador de cursos del SOC.

Aquesta oferta és el resultat de la signatura d’un conveni de col·laboració entre els Departaments d’Educació i el de Treball, Afers Socials i Famílies (a través del SOC) de la Generalitat de Catalunya, per tal de incrementar l’oferta de formació per a l’ocupació en aquelles comarques on hi ha mancança de centres formatius per impartir-la i té per objectiu apropar la Formació Professional Ocupacional laboral al nostre entorn. 

L’objectiu principal és el d’aconseguir mitjançant la formació de les persones aturades, una millor integració socioeconòmica, afavorint el seu desenvolupament personal,  s'integra dins la formació professional ocupacional i complementa la formació professional reglada que s'ofereix a l'Institut.