Visita de la junta directiva del Gremi d'Àrids

2024 03 15 GREMI ÀRIDS 5El 15 de març, els representants del Gremi d'Àrids de Tarragona van visitar les instal·lacions de formació de Canteras La Ponderosa, les instal·lacions on l'alumnat de l'Institut cursa el CFGM d'Excavacions i Sondatges. Amb motiu de la celebració de la reunió de la seva junta directiva, es van desplaçat a les instal·lacions d'aquesta empresa per conèixer de primera mà el dia a dia de l'alumnat de l'Institut que cursa aquest cicle. 

Abans de la reunió, Josep Rodríguez, administrador-gerent de Canteras La Ponderosa, va conduir una visita per les noves instal·lacions de formació de l'empresa, on tots els representants del Gremi d'Àrids, acompanyats pel professorat de l'Institut que imparteix aquest cicle, la cap d'estudis de formació professional i del director de l'Institut, van conèixer directament la tasca que a peu de màquina estaven desenvolupant els alumnes. 

També van conversar amb alumnes i professors del primer curs del cicle formatiu. Aquests dies, durant les setmanes de pràctiques que periòdicament  cursen, dins del mòdul d'operació i maneig de maquinària d'excavació, fan servir diverses màquines de moviment de terres. Els alumnes del segon curs, ja no eren a les instal·lacions de l'empresa, sinó que tots estan completant la seva formació dual en diverses empreses amb un contracte o beca formativa. Aquesta alta inserció laboral ha estat valorada molt positivament pel gerent del Gremi d'Àrids de Catalunya Jaume Puig Canal, que va destacar la bona relació entre l'empresa i l'Institut com a factor d'èxit d'aquesta iniciativa, ja que s’ha posat a l'abast del nostre entorn la primera promoció d'alumnes del CFGM d'Excavacions i Sondatges que acabarà enguany.

La Junta Directiva del Gremi d'Àrids es va mostrar molt proactiva per col·laborar amb la formació del nostre alumnat i va valorar molt positivament que, a més de les competències professionals associades al títol del cicle formatiu, els alumnes que acabaran aquest cicle tinguin accés a diversos carnets professionals gestionats des del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, com ara els relacionats amb la conducció de maquinària mòbil en explotacions mineres, entre d'altres.