VIII Setmana de les Llengües Estrangeres: “Un món virtual”

2021 10 29 JORNADES LLENGÜES FOTO RESUMDel 27 al 29 d'octubre, l’Institut va celebrar la VIII Setmana de Llengües Estrangeres organitzada pels departaments d'Anglès i Francès del centre. Aquest any el tema va ser "Un món virtual", tenint en compte que estem en un món globalitzat on la realitat virtual creix en importància i es va voler conèixer quin era el grau d’implicació dels alumnes en aquest aspecte. Durant la setmana es van preparar tasques engrescadores per aportar contingut lingüístic i diversió als alumnes en un context multicultural i participatiu.

Les activitats més destacades en anglès van ser, el dia 27, l’actuació del mag Jack the Magic English Teacher, que va portar moments molt especials als alumnes de 1r d’ESO. El 28, els alumnes de 3r d’ESO van assistir a un taller musical a càrrec del grup Jumpingducks, en què es van combinar tècniques de respiració, amb cançons pop i  coreografies. Aquest mateix dia, els grups de 2n i 4t d'ESO van anar al Teatre Principal a veure l'obra Monkey Business d’English Theatre Company, una història sobre les relacions entre adolescents que els alumnes havien preparat prèviament a classe amb diferents activitats. I el darrer dia de les Jornades, els alumnes de 4t d'ESO van mostrar el seu talent artístic amb el karaoke en anglès Singlish. Les cançons les havien assajat prèviament a classe per tal de gravar un vídeo amb les actuacions de tots els grups. Els alumnes de 2n d'ESO van gaudir del taller “A trip to Ireland” fet pel grup The Stompers, que amb bona música en directe ensenya als alumnes a cantar i ballar algunes de les peces més tradicionals de la cultura irlandesa.

A més, durant tota la setmana, els alumnes van fer activitats especials a les classes d'anglès, com ara explicar un tema d’actualitat i decorar-lo amb un dibuix «virtual», o treballar sobre la pel·lícula Matrix. 

També col·laboren en la difusió de les llengües estrangeres, especialment de l’anglès, altres departaments de l’Institut. Un breu exemple són les següents activitats especials: a Tecnologia, els grups de 1r i 2n d'ESO crearen “A Virtual Tour around London” amb l'aplicació Thinglink amb imatges panoràmiques i imatges 360º i van descriure en anglès els llocs més interessants per visitar a Londres; a Gestió Administrativa, els alumnes van crear una infografia sobre Women and Economy; a Llatí, els alumnes de Batxilerat treballaren “Roman Architecture and History of Rome” i els de 4t d'ESO, “A Greek Myth”.

Els alumnes de francès, per la seva banda, van crear un Avatar a 1r i 2n d'ESO; els de 3r i 4t d’ESO, un mapa virtual de Valls, i els de Batxillerat van fer un recorregut virtual per París.

També es va fer una decoració especial de tot el centre per integrar les llengües estrangeres en un context real amb una exposició d'alguns fites i monuments dels països de parla anglesa. 

El Departament de Llengües estrangeres agraeix la col·laboració del professorat que ha ajudat a fer que la VIII Setmana fos un èxit, i desitja que hagin estat uns dies ben profitosos per a l’alumnat.

Finalment, cal destacar que l’Institut Jaume Huguet ha rebut un ajut del programa del Fons Social Europeu de la Unió Europea per a activitats de reforç de l’aprenentatge de la llengua anglesa.

#estfse21 #JHLang21 #FSE #GEP #TIL

-Més informació i fotografies de les activitats en anglès: aquí.

-Més informació i fotografies de les activitats en francès: aquí.

-Guanyador del concurs de cartells: aquí.

2021 10 27 JORNADES LLENGÜES cartell UE