Intercanvi amb Grècia 

2024 04 10 GRÈCIA 7 Un grup d’alumnes de 3r d’ESO han participat en un intercanvi lingüístic a Serres (nord de Grècia) del 8 al 12 d’abril passats. Han conviscut amb els alumnes grecs que els han acollit de manera excepcional a casa seva. 

Aquest intercanvi cultural i lingüístic, organitzat pel departament de llengües estrangeres de l’Institut, l’han anomenat “From the virtual to the real”. A inici de curs, alumnes grecs i catalans es van conèixer virtualment a través de la plataforma  eTwinning; a través de vídeos i presentacions es van explicar el més destacat de cada cultura. Durant els dies que ha durant l’intercanvi han après moltes més coses i, sobretot, han practicat la competència lingüística en anglès, la llengua que estan aprenent i compartint. 

El dia 8, els van fer una rebuda increïble: els van preparar una “welcome party” amb menjar típic de Grècia i van ballar les seves danses tradicionals. L’endemà, van visitar les increïbles coves d'Alistrati, similars a les coves del Drac de Mallorca, i després van fer un tomb pel poble. A la tarda els amfitrions els van preparar un "Treasure Hunt" per Serres per tal de conèixer els llocs més emblemàtics de la ciutat. Per altra banda, cada dia van poder tastar plats de la cuina grega i els encantaren! 

El dia 10 van visitar el llac Kerkini, un llac enorme amb les muntanyes que fan frontera amb Bulgària de fons. La fauna que hi van veure és espectacular: pelicans, cigonyes, flamencs i fins i tot búfals, ja que la zona del voltant és pura naturalesa! Van fer una ruta en barca per poder veure els ocells de ben a prop. A la tarda van visitar una hípica on els explicaren amb tot detall com treballen amb gent que pateix alguna discapacitat. Després els van ensenyar danses i vestits tradicionals i, finalment, van sopar tots junts a l’acròpolis de Serres (la part més alta de la ciutat) amb unes vistes espectaculars.  

El dia 11 va ser un dia força intens: primer van visitar Thessaloniki, la segona ciutat més poblada de Grècia. És curiós com es diferencia la part antiga i la muralla bizantina que queda a la part més elevada. I després trobaren la ciutat caòtica, amb trànsit intens, que els recordà el món àrab i, finalment, la part més moderna, davant del mar. A la tarda van anar al club de rem on els alumnes grecs entrenen, i van acabar el dia amb un sopar conjunt amb famílies i professors en el qual, com sempre, van acabar ballant!

El dia 12 va tocar acomiadar-se dels companys grecs i de les seves famílies. Els nostres alumnes van assistir a un parell de classes a l’institut, una de grec i una altra de matemàtiques. Després el grup de teatre del centre els va representar part de l’obra que estan assajant sobre el minotaure. A més, els van lliurar una bossa amb detalls per recordar l’estada i, com no podia ser d’una altra manera, van acabar ballant danses gregues.  

Han sigut cinc dies molt intensos que de ben segur no oblidaran mai. D’aquí un mes just, rebran els alumnes grecs a casa seva per fer la segona part de l’intercanvi, aquesta vegada a casa nostra! Estan aclaparats de tan bé com els han tractat! 

Moltes gràcies per tot! Us esperem!