CatSkills de robòtica

2021 03 25 catskills robòtica 2 Des del Departament d'Electricitat i Electrònica del nostre centre s'organitzen les competicions catalanes de robòtica. El dia 10 de març van començar els entrenaments de la modalitat Robòtica Mòbil. El professor Raül García del Departament d'Electricitat i Electrònica ha estat l'expert que ha coordinat aquests entrenaments, durant els quals els alumnes han de programar petits robots mòbils. Aquestes unitats robotitzades, es desplacen per una pista de proves seguint la informació que recullen diferents sensors electrònics. Una unitat central de control programada amb llenguatge d'alt nivell, s'encarrega de gestionar tota la intel·ligència d'aquests dispositius autònoms.

En aquesta modalitat de Robòtica Mòbil hi van participar Martí Martínez, Miquel Marco, Roger Andavert i Marc Pérez, alumnes del CFGS d'Automàtica i Robòtica Industrial, juntament amb alumnes de l’Institut Montilivi (Girona) i FP Llefià (Badalona). Aquests entrenaments són el primer pas de la competició que se celebrarà al nostre centre el proper mes de juny.

A continuació, el 25 de març es van fer els entrenaments de la modalitat de Robòtica Industrial. El professor Daniel Flores del Departament d'Electricitat i Electrònica, i l'empresa Universal Robots sota la tutela de Carlos Pérez, van organitzar aquesta jornada. Joel Llamas i Unai Álvarez, alumnes del CFGS d'Automàtica i Robòtica Industrial van participar en els entrenaments, amb alumnes de l’Institut Palau Ausit (Ripollet), l’Escola del Treball de Barcelona i FP Llefià de Badalona. Es van preparar per a les competicions de Catalunya que se celebraran també, com les de robòtica mòbil, durant el mes de juny.