Concurs Generació €uro 

En el marc de la matèria d'Economia de 1r de Baxtillerat que imparteix el professor Isaac Bonillo Alcaina, l’alumnat ha pres part per primera vegada en el concurs Generación €uro organitzat pel Banco de España. Aquest concurs d'àmbit estatal fa que l'alumnat s'hagi d'especialitzar en el coneixement de la política monetària del Banc Central Europeu. Consta de diferents fases, totes amb una gran dificultat; de fet, en aquesta edició, dels 545 equips participants de tot Espanya, només 83 han passat a la segona fase, dels quals 10 són de Catalunya i 2 són del nostre centre, per la qual cosa estem molt satisfets.

La Fase I va consistit en un test de 30 preguntes sobre política monetària en què els alumnes havien d'assolir la fita de no errar-ne cap; a més, havien de fer un qüestionari impecable per poder-se classificar per a la Fase II. En aquesta segona fase, hauran de realitzar un informe tècnic d'assessorament sobre les polítiques que hauria d'aplicar el BCE en la conjuntura econòmica actual tenint en compte el màxim d'elements i indicadors possibles de la nostra economia. 

Aquest concurs, no serveix únicament com a repte per a l'alumnat sinó que s'engloba en la situació d'aprenentatge estipulada durant el 1r trimestre en aquesta matèria; això mostra, una vegada més, la voluntat dels nostres professionals de treballar amb un aprenentatge competencial i actualitzat a les necessitats educatives actuals. 

El nostre professor d'Economia haurà d'anar a fer una formació a Madrid, al mateix Banco d'España, durant les properes setmanes per tal de poder preparar l'alumnat per a la següent fase del concurs.

Els classificats per la Fase 2 han estat:

Grup 1 : Pau Sánchez Gasque (capità), Alba Pérez Moreno, Izan Valiente Artero, Beatriz Sofía Rosca i Yeray Garcia Guzman.

Grup 2: Anna Maria Andreychenkov Ivanyshyn  (capitana), Carlos Alekyan Pantescu, Wolimata Faye, Paula Martínez Quirós i Izan Santiago Crisol.

La classificació d’aquests dos grups cal dir que ha sigut mèrit de la resta de membres del grup classe, ja que també van participar-hi i van obtenir puntuacions molt elevades. Així doncs, hem de destacar que és un mèrit col·lectiu de tota la classe d'Economia gràcies a la seva implicació i esforç.

Ànims a tota la classe en aquesta nova fase del concurs!