Spainskills 2024

2024 04 13 spainskills medalla 2 retEntre el 9 i el 13 d'abril, els nostres alumnes Pol Avellà, Marc Arasil, Arnau Martínez i Juan Manuel Echeverri han estat a Madrid on, juntament amb els seus companys de la selecció catalana de formació professional Catskills, han representat Catalunya al campionat d'FP Spainskills.

Juan Manuel Echeverri, alumne que ha cursat el CFGM Soldadura i Calderaria ha representat Catalunya en l'especialitat de Soldadura i ha aconseguit la medalla de bronze, enmig de molta competitivitat.

Arnau Martínez, alumne que ha cursat el CFGS de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, ha representat Catalunya en l'especialitat de Mecanitzat amb Fresadora CNC i ha fet un molt bon paper en la classificació general.

El Pol Avellà i el Marc Arasil, alumnes del CFGS d'Automatització i Robòtica, han participat a l'skill de robòtica col·laborativa en la modalitat de demostració.

El dia 13 al matí, es va fer la cerimònia de cloenda del Campionat i durant l’acte s'ha reconegut la professionalitat del nostre alumnat. Els bons resultats obtinguts, avalen la tasca que des de l'Institut Jaume Huguet s'està fent al nostre territori en la vessant de la formació professional.

El campionat de espanyol de formació professional SpainSkills, que se celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition. Té com a objectiu principal, promoure l’alta qualitat dels estudis de formació professional que es duen a terme en diferents centres educatius del territori, impulsar, promoure i prestigiar la formació professional i crear xarxes de col·laboració entre els centres, el professorat participant i les empreses del sector.

Enhorabona al Juan Manuel per la medalla, i a tots els participants per haver arribat a la final! I també enhorabona al professorat que els ha acompanyat i preparat: Miguel Fernández, de Soldadura; Francesc Guivernau, de Mecanitzat CNC, i Xavier Batista i Daniel Flores de robòtica col·laborativa!