Premis Tarracolab

 A més, també es va distingir els alumnes Josep M. Alegret, Xavier Sabidó, Arnau Ferré, Adrià Albacete, Jordi Ollé, Manel Espín i Silvia Giró amb un diploma de participació i un obsequi per la bona feina feta dins el global del projecte.

premis tarracolab2

 Què és Tarracolab

Tal com ja us havíem explicat, Tarracolab ha estat una comunitat d’innovació oberta en emprenedoria i ensenyament liderada per CEPTA, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona. Està finançada pel Fons Social Europeu de la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Les comunitats d’innovació representen una nova tendència en el món de la innovació, que cada cop s’utilitzen més a nivell internacional en el sector de l’ensenyament, així com també del desenvolupament econòmic dels territoris, els dos àmbits en què es mou Tarracolab. Es tracta de xarxes d’agents que col·laboren per identificar reptes i codesenvolupar solucions per fer-hi front. Amb l’ànim d’inserir l’actitud innovadora en els centres educatius, es van escollir set centres de Formació Professional de referència de la província de Tarragona.

Durant vuit mesos, els instituts Vidal i Barraquer, Pere Martell, Andreu Nin, Cal·lípolis, Escola d’Hoteleria de Cambrils, Comte de Rius i Jaume Huguet, han anat desenvolupant el Business Model Canvas. Aquest model és una plantilla o eina metodològica que permet analitzar i visualitzar de forma clara, àgil i senzilla la proposta i cadena de valor de l’empresa, per ajudar a definir un model de negoci rendible i sostenible, i poder compartir-lo fàcilment amb tota l’organització.

Aquest mètode consta de tres fases en les quals els alumnes de l’Institut Jaume Huguet van participar per tal d’adquirir una formació d’alt valor que completà el seu recorregut acadèmic.

Un dels objectius de la primera fase del projecte Tarracolab va ser d’identificar oportunitats d’innovació a les organitzacions que hi participaven. En aquest cas, Port de Tarragona, Jocs del Mediterrani, Idiada, Tallers Denis, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Valls i Ajuntament del Vendrell.

Ja en la segona fase els alumnes van aportar solucions als reptes plantejats en la primera etapa per les empreses i ajuntaments.

Finalment en la tercera i última etapa les empreses van escollir les propostes més interessants i guanyadores. Alumnes dels Cicles Formatius de Comerç Internacional i Transport i Logística de l’IES Vidal i Barraquer de Tarragona s’han endut el primer premi de l’experiència TarracoLab. La proposta d’aquest grup de treball duu per títol ‘opernport’ i proposa un sistema de control d’accés de vehicles i persones a tot el perímetre portuari més ràpid, eficaç i fàcil, a través de codis QR, que els visitants o treballadors poden mantenir de manera indeterminada o temporal. L’experiència proposa que el sistema d’identificació de les noves entrades es dugui a terme a través d’una aplicació informàtica, descarregable en mòbils i tauletes, que permetria tenir un control estricte, exacte i matemàtic de totes les persones presents a les instal·lacions del Port de manera instantània i consultable en qualsevol moment.

Felicitats als premiats!