Departament d'Educació Física

L'Educació Física és una eina molt vàlida per ajudar i acompanyar els nostres alumnes en el seu creixement personal. Així, des d'una vessant més aviat lúdica es poden transmetre coneixements, i sobretot, fomentar les capacitats d'esforç, treball en equip, creativitat, desenvolupament d'estratègies..., que a més de resoldre situacions pròpies de la matèria es puguin aplicar en la vida quotidiana.D'aquesta manera donem el valor cada cop més reconegut a aquesta àrea així com, constatem la importància de la pràctica esportiva continuada per gaudir d'una bona salut tan física com mental.

Cal esmentar també l'excepcionalitat del curs que estem vivint degut a la situació sanitària, per la qual cosa aquest departament ha elaborat un  pla Covid-19 (veure fulls de presentació de matèria), que serà vigent mentre ens enfrontem a aquesta pandèmia.

Membres del departament

  • PRATS, Joan
  • RIERA, August
  • BATALLA, Rosa (Cap.)
  • HIGUERA,  Eva
  • MARTÍ, Candela

 

Activitats

Durant els estudis d'ESO i Batxillerat, el Departament es proposa treballar una gran varietat de continguts, des de la vessant pràctica, sobretot, però sense deixar de banda els aspectes teòrics de la matèria.

D'aquesta manera els nostres alumnes practiquen diferents esports, tan  a nivell individual com col·lectiu, així com una gran varietat de jocs amb materials ben diversos, exercicis d'expressió, activitats en el medi natural..., sense oblidar els aspectes d'esforç, col·laboració, acceptació, respecte, ajuda i higiene tan imprescindibles en el món de l'esport i l'activitat física.

Com a complement del treball que fem en el nostre centre, aquest Departament organitza al llarg del curs diverses sortides, encaminades a completar els aprenentatges que els nois i noies han fet a l'Institut.

D'aquestes sortides, l'esquiada està oberta a que hi puguin participar tots els alumnes del centre. La portem a terme durant tres dies, en una estació d'esquí catalana, i generalment a finals de gener o al febrer.

Les altres sortides són específiques dels diferents cursos d'ESO i Batxillerat, i estan sempre lligades amb els continguts programats.

Així a 1r d'ESO practiquem curses atlètiques a la pista del Fornàs.

A 2n d'ESO practiquem futbol al camp del Vilar, participem en la diada de les capacitats  i practiquem orientació pels voltants del centre.

        A 3r d'ESO anem a fer salts i  llançaments a la pista del Fornàs i també també practiquem  caiac al riu Ebre

        (Miravet-Benifallet)  i senderisme al GR92 a l'Ametlla de Mar.   

      Els alumnes que cursen l'optativa "Activitats en el medi natural i consciència medioambiental" de 3r ESO descobreixen i        practiquen diferents activitats que es desenvolupen en el medi natural a la vegada que que es treballa l'impacte                   d'aquestes activitats i el respecte perel medi natural.

Els alumnes de 4t ESO participen en el programa FIT JOVE organitzat pel Patronat Municipal d'Esports de Valls en el qual poden fer un tastet de les activitats dirigides que es fan al CEM el Fornàs i també una jornada d'esports de platja.

En quan als nostres alumnes de 1r de Batxillerat, fem senderisme per la ruta del Cister durant dos dies al mes d'abril o maig.

Finalment amb els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen l'optativa d'Educació Física, si la condició de la neu ho permet, es fan dos dies d'esquí nòrdic, sessions de natació a la piscina del Fornàs i diverses visites relacionades amb la matèria ( Unitat de Medicina Esportiva del Pius Hospital de Valls, Cos i Equilibri,...)

Les sortides es faran segons l'evolució de la situació sanitària i seguint les directrius que se'ns donguin des de la direcció del centre.