V Jornades Joves i Empresa

inauguració jornades2 CopyEntre els dies 10 i 13 de novembre l’Institut Jaume Huguet viu la cinquena edició de les Jornades Joves i Empresa.

L’objectiu fonamental d’aquestes Jornades és difondre entre els estudiants de l’Institut Jaume Huguet·Antiga Escola del Treball, i també els dels altres centres de la ciutat i la comarca que hi participen, l’esperit emprenedor i els valors corresponents als bons professionals. Alhora, volen ser un punt de trobada entre professionals, tècnics, educadors,orientadors, entitats i empreses, per tal que es generi una relació entre l’Institut, els joves, les empreses i les institucions de la comarca.

 

xerrada caps2 Copy

xerrada caps Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot i que oficialment les V Jornades es van inaugurar dimarts passat, 11 de novembre, pel regidor d’empresa i ocupació de l’Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, les jornades ja havien començat el dilluns 10 amb la xerrada-espectacle “L’emprenedoria és màgica”, a càrrec de Jordi Caps. L’espectacle tenia com a fil conductor la pròpia experiència vital de l’artista i l’acompanyà amb diversos trucs de màgia de primer nivell. Caps explicà que per aconseguir crear una empresa, calia prendre decisions, ser creatiu, tenir dots d’organització i molta confiança en el projecte per poder convertir una afició com la seva, la màgia, en la seva professió. L’activitat, en format interactiu, es va dur a terme al gimnàs de l’Institut Jaume Huguet i va comptar també amb la participació de l’alumnat de 3r d’ESO del Col·legi Claret i de l’Institut Fonts del Glorieta d’Alcover.

 

xerrada caps3 Copy

 

En el marc de l’acte d’inauguració de les V Jornades Joves i Empresa que es va fer dimarts, el Sr. Josep M. Tost i Borràs −director de l’Agència de Residus de Catalunya des de 2011 i alcalde de Riudecanyes des de 1995− va pronunciar una conferència per conscienciar l’alumnat de la importància, també en el camp de l’emprenedoria, del reciclatge dels residus. Tost va destacar que el nombre de gestors de residus que apliquen processos innovadors per tancar el cercle de la reutilització, ha passat de poc més de vint a finals dels anys 80 als més de mil que hi ha actualment. Tost, que és diplomat en Ciències Empresarials per la URV i Màster ESADE en Direcció Pública, encoratjà els alumnes a crear la seva pròpia empresa per aprofitar les oportunitats de negoci que està oferint i que oferirà aquest sector en els propers temps.

 

inauguració jornades

 

La seva ponència va desvetllar l’interès de l’alumnat ja que va posar exemples concrets per tal que la societat sigui conscient de la importància del reciclatge i tothom pugui actuar individualment per fomentar-lo; a més, afegí, en un futur no gaire llunyà, s’oferiran incentius econòmics en forma de descompte a la taxa d’escombraries per a les llars que gestionin adequadament en origen els residus que generen.

 

inauguració jornades3

 

 

L’alumnat de l’Institut Jaume Huguet, com a futurs joves treballadors i emprenedors, van poder conèixer directament per part del director de l’Agència Catalana de Residus, una via d’ocupació interessant en l’emprenedoria del camp del reciclatge.

Finalment, cal afegir que l’Institut Jaume Huguet agraeix la col·laboració de les empreses i entitats que han fet possibles aquestes V Jornades Joves i Empresa, i les han consolidat a l’Institut gràcies a la sinergia que s’ha creat en els darrers anys entre les empreses de Valls i comarca i el centre educatiu, el qual actua com a referent en el camp de l’educació i, especialment, de la formació professional per a totes les edats i en totes les modalitats a la nostra comarca.